SUVEYDA'YI ÇOK BEĞENDİK

SUVEYDA'YI ÇOK BEĞENDİK

30.10.2021 159

"Süveyda'yı çok beğendik"

 

Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, ünlü yönetmen Mesut Uçakan'ın 15 yıl aradan sonra Eylül ayında vizyona giren filmi "Süveyda"yı M1 Sinepark sinemalarında izledi.

Okul Müdürü Cemile Biçer öğrencilerin filmi çok beğendiklerini ve ilgiyle izlediklerini belirterek  "Anadolu'da hafızlık bir sevdadır. Bu uğurda canını kaybeden insanları ve yasaklı yılları anlatan filmi özveriyle çeken Mesut Uçakan'a çok teşekkür ediyoruz. İmam Hatip öğrencileri gibi hafızlık yapan öğrencilerin, Kur'an kursu talebelerinin bu filmi mutlaka izlemesi gerekir. Yakın tarihin karanlık noktalarını aydınlatması bakımından dikkate değer bir film olmuş Süveyda. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Film hakkında

Hafız olma çabasında 11 yaşındaki "Hadim"in öğrenme aşkını, beyaz bir güvercinle kurduğu muhabbeti ve kuş dili öğrenme çabalarını ele alan yapımda, Hadim'i canlandıran Necip Fazıl Belge, katıldığı hafızlık yarışmalarında birincilik kazandı.

Yapımda, "Tığlı Hoca" karakterini tiyatro ve dizi oyuncusu Fatih Küçük, köyün imamı "Macid"i Yusuf Duru canlandırıyor. Filmde ayrıca Mehmet Kefli, Sıla Naz Akça, Seda Kement Aydın, Kıvılcım Kaya, Hülya Akyol, Sezai Yeşilyurt, Mehmet Fatih Yıldız, Burhan Vural ve Ahmet Şahin de rol aldı.

Yakın zamanda hayatını kaybeden karakter oyuncularından Fikri Solmaz "Kuşçu", Suat Keskin ise "Bosnalı Ramiz" karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor.

Okul Müdürümüz Cemile Biçer'le birlikte filmi izlemek öğrencilerimizin çok hoşuna gitti.

30-10-202130-10-202130-10-202130-10-2021