GENÇLERİN KALBİNE DOKUNMADAN OLMAYACAK

GENÇLERİN KALBİNE DOKUNMADAN OLMAYACAK

"Gençlerin kalbine dokunmadan olmayacak"

Öğretmenin bilgisiyle beraber hikmet ve sevgiyi de verebilmesinin önemine işaret eden İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "'Eğitim sistemleri gençlerin anlam arayışına cevap veremiyor. Bilgi yükleyerek verilen eğitimin etkisi kalmamıştır" dedi.

24.10.2021 169

Okul Müdürümüz Cemile Biçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nca düzenlenen İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile imam hatip orta okulu ve liselerinin okul müdürlerinin istişare toplantısına katıldı.

Gaziantep mutfağının en gözde çorbalarından beyran ikram edilen kahvaltı sonrası okul müdürlerine hitap eden Prof. Dr. Mehmet Görmez ekranlarda ve sosyal medya platformlarındaki anlamsız din tartışmalarının, toplumun ve bilhassa gençlerin dine bakışını dejenere ettiğinden yakınarak "Görselliğin hâkim olduğu, mahremiyetin tüketildiği şu görüntüler çağında, eğitim sistemleri gençlerin anlam arayışına cevap veremiyor. Bilgi yükleyerek verilen eğitimin etkisi kalmamıştır. Öğretmenlerin öğrencilerin kalbine dokunup zihinlerine rehberlik etmelerine ne kadar da ihtiyacımız var. Bunun yolu, sanal ekran uygarlığı ile mücadele edecek öğretmenlik anlayışından geçiyor" diye konuştu.

Dini gayretlerin yeterli olmaması nedeniyle gençliğin savrulduğunu ve kayıp gitmekte olduğunu ifade eden Görmez, "Ekranda hocalar, kelam şehvetine kapılmışlar, öğrencilerin her biri bir taraftara dönüşmüş. Hocalar, eğitimciler bu olumsuz fotoğraflara duyarsız. Birbirini kötüleyerek kendilerini yüceltmeye çalışanlardan olmamalıyız. Gençliğin eğitimi için biz hocalara büyük sorumluklar düşüyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra okul müdürlerinin sorularını cevaplayan Görmez, idareci ve eğitimcilerle daha sık bir araya gelmeyi ümit ettiğini belirtti.

24-10-202124-10-202124-10-202124-10-2021