FATMA ŞAHİN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ BULUŞMALARI'NDA

FATMA ŞAHİN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ BULUŞMALARI'NDA

24.10.2021 117

Dumlupınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cemile Biçer Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığınca düzenlenen "Öğretmen-Öğrenci Buluşmaları"nda Başkan Fatma Şahin'le bir araya geldi.

Okul Müdürümüz Cemile Biçer, Şehit Mehmet Demir KAİHL'nde düzenlenen etkinlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in öğrenci ve öğretmenlerle yaptığı söyleşiye katıldı.

Büyükşehir Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının düzenlediği etkinlikte konuşan Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin,

eğitim ve öğretimin insanlık için olmazsa olmaz bir gereksinim olduğunun altını çizerek "Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. İstediğiniz kadar güzel okullar yapın eğer içlerinde nitelikli eğiticiler yoksa o okullar taştan, binadan ibaret yapılar olarak kalmaya mahkumdur. Okulları okul yapan, eğitim yuvası yapan sizlersiniz. Sizlerin kendinize yapacağı her türlü yatırım, her birikim, her kazanç, çocuklarımıza, ülkemize, yarınlarımıza yapacağınız yatırımdır. Bilgiye, öğrenmeye, eğitime hak ettiği değeri veren bir kültürün evlatlarıyız" sözlerine yer verdi. 

 

İmam Hatipli gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ve gençlere Türkiye'nin değişim ve dönüşüm yıllarını hatırlatan Şahin, "İmam hatiplerin hikayesi, senelerce öz yurdunda parya muamelesi gören, ezilen, ötekileştirilen milletin de hikayesidir. Kılık kıyafeti sebebiyle üniversite kapılarında gözyaşı döken kızlarımızın da hikayesidir. Üniversite hayali katsayı engeline takılan gençlerimizin hikayesidir. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle vesayet rejimine son vererek imam hatipler ve dindarlar üzerindeki baskılar son buldu. Türkiye'nin hangi badirelerden geçtiğini siz gençlerin iyi bilmesi lazım" diye konuştu.

Konuşması sonrası öğrencilerden gelen sorulara da samimi cevaplar veren Fatma Şahin'i öğrenciler dikkatle dinlediler. Daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulunan Fatma Şahin, ilk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi olduğuna işaret etti.

Cemile Biçer, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşiye davetlerinden dolayı Daire Başkanı  Zekeriya Efiloğlu'na ve Şehit Mehmet Demir KAİHL Müdürü Asiye Şahin'e teşekkür etti.     

Başkan Şahin söyleşi ve sohbet sonunda  öğretmen ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

24-10-202124-10-202124-10-202124-10-2021